|
|
|
UPS Seçimi Nasıl Yapılmalıdır.? |
|
KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARINDAN BEKLENEN ÖZELLİKLER
GERİLİM KARARLILIğI
Yükü besleyen UPS çıkış geriliminin değişik koşullarında ayarlanan değerinin korunmasıdır.
- Giriş Gerilimine Göre Çıkış Gerilimi Regülasyonu
Türkite şartlarında şebekenin yaklasık%20 oranında değişmesinde Kesintisiz Güç Kaynağı çıkış gerilimin değişmesidir.Modern bir UPS ‘de bu değer %1 den küçüktür.
- Yüke Göre Çıkış Gerilim Regülasyonu Kesintisiz Güç Kaynağı Çıkışına Bağlanan Yükler sıfırdan %100 yüke kadar değiştiğinde çıkış gerilimde meydana gelen değişmedir.Bu değer %1 ‘den küçük olmalıdır.
FREKANS KARALILIğI
Yüke verilen gerilimin frekansıda ayarlanan değerinde korunmalıdır.Şehir Şebekesinde üretim teknolojisinin yapısından dolayı frekans oynamları mevcuttur.Bunların bilgisayarın veya kritik yüklerin işleyişini bozmaması için belirli seviyelerde tutulması gerekir.Şehir Şebekesinin 49.5 Hz 50.5 Hz arasındaki Değerleri kabul edilebilir.İyi bir Kesintisiz Güç Kaynağı bu sınırlar içerisinde şebeke ile senkron olabilir.ve bu sınırların dışında kendi ürettiği son derece kararlı %0.01’lik 50 Hz’e geçer.Bu geçişin çok hızlı olusu mahzurludur.ve 1 Hz/sn !lik bir frekans değişimi uygundur.
- ANİ YÜKE CEVAP VEREBİLME(DİNAMİK REGÜLASYON)
Çıkış yükünün ani olarak sıfırdan %100 yüke kadar değişmesi şebekenin kesilmesi veya geri gelmesi anında çıkış gerilimde meydana gelen değişmedir.Bu oynama %10 dan küçük olmalı ve bir periyot sonunda statik regülasyon bandına girmelidir.
- ÇIKIŞ GERİLİM HARMONİK DİSTORSİONU
Toplam Harmonik distorsionu(THD)çıkış gerilimlerinin içerdiği harmoniklerin ölçüsüdür.Lineer yükte %5 lineer olmayan yükte %7.5 den küçük olması gerekir.Modern Kesintisiz Güç Kaynaklarında(ups) %3 Mertebesindedir. Büyük L ve C elemanları ile kare dalga bile süzülerek % 3 distorsiona düşürülebilir.fakat böyle bir kesintisiz güç kaynağının çıkış empedansı çok büyük ve dinamik regülasyonu çok kötüdür.Bu nedeler modern Kesintisiz Güç Kaynaklarında Yüksek Frekanslı PWM ile tüm harmonikler özellikle düşük frekanslı bileşenler çok daha küçük yapılarak THD küçültülür.
AŞIRI YÜK VE KISA DEVRE KORUMA
Bütün önlemler alınsa bile KGK uzun ömrü süresince aşırı yüklere ve kısa devrelere maruz kalacaktır.İyi bir Kesintisiz Güç Kaynağı (ups) bu tip etkilere maruz kaldığında arıza yapmamalı ve sistemi beslemeye devam etmelidir.Bunun için verilebilecek değerler %150 Aşırı yükte gerilim regülasyonu sınırları içerisinde kalarak en az 1 dakika çalışmalıdır. Kısa devre ise çıkışın tamamen korunması ve kısa devre kalktığında dışarıdan müdahale gerekmeksizin çalışmanın devam etmesi aranması gereken bir özelliktir.
YÜKSEK VERİM
Kesintisiz Güç Kaynağı Bünyesinde Çeşitli Alt sistemlerden oluşmaktadır. Her sistemde kayıp söz konusu olduğundan tüm sistemin verimi cihazın iç kayıplarını gösterir.İyi bir Kesintisiz Güç Kaynağının (UPS)verimi yüksek yani toplam kaybı düşük olmalıdır.%85 sistem veriminde ulaşılabilen iyi bir verim değeridir
AKÜLER
Akü teknolojisi son yıllarda büyük ilerleme kaydetmiştir.Bir çok yabancı firma amansız bir teknoloji savaşı içerisindedir.Tam bakımsız,kapalı kurşun asit aküler hemen hemen tüm Kesintisiz Güç Kaynağı üreticileri tarafından kullanılmaktadır.Burada Küçük Hacmin ve kapalı kutunun getirdiği bir dezvantaj akülerin aşırı deşarj a maruz kaldıklarında bozulmalarıdır.Diğer bir özellikte deşlarjdan sonra tekrr belirli bir seviyeye ulaşma süresidir.Bunlar üretici firma tarafından belirtilen büyüklüklerdir.İyi bir seçim aşırı deşarjdan etkilenmeyen ve htta kısa devre bile edilebilinen aynı zamanda deşarj sonrası 2 saat içerisinde %80 kapasiteye ulaşabilen aküler olmalıdır.
Kesintisiz Güç Kaynağı seçimi yaparken üzerinde durulması gereken iki konu vardır. UPS den çalıştırılacak yükün veya yüklerin toplam kapasitesi VA cinsinden ölçümlemdirilmelidir. UPS den Beslenecek yük,seçilecek UPS in kapasitesini belirlemede büyük önem taşır.Yüksek kapasiteli UPS seçiminde, mevcut güce yakın değerde UPS seçimi enerji sarfiyatı,toplam yatırım maliyeti açısından kullanıcıya avantaj sağlayacaktır.Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir konuda UPS de ileriye dönük kapasite arttırımını göz önünde bulundurmaktır.Gücü tespit edilen UPS in seçilmesinde ikinci önemli nokta, marka ve modelin belirlenmesidir. İhtiyaç duyulan KGK(kesintisiz güç kaynağı) bir yatırım olarak düşünülmelidir.
Seçilen UPS nin gücü opsiyonel özellikleri ne kadar farklı olursa olsun kullanıcı açısından bu yatırımın bedeli coğu zaman büyük önem taşır. FCM Kesintisiz Güç Kaynakları bu aşamada maliyet-kalite seçimi yapmakta zorlanan kullanıcılar için güvenli bir seçenek oluşturmaktadır. Esasen UPS seçiminde maliyet hesaplanırken sistemin alım bedeline ek olarak kullanım süresi içerisinde olusabilecek sorunlar ve bu sorunların kullanıcı açısından oluşturacağı data,işgücü,enerji gibi kayıplar gözardı edilmemelidir. Değerlendirilmesi gereken bu temel verilerin dışında, cihazın sahip olduğu diğer teknik özelliklerin, sunulan ek donanımların ve cihazın teknolojik düzeyinin iyi irdelenmesi , hatta teknik bir elemanın, bu konuda bir ön inceleme, projelendirme yapması gerekebilir.Kesintisiz Güç Kaynağı(ups)hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan kullanıcılar açısından,UPS seçimi oldukça risklidir.
AŞAğIDA BAZI CİHAZLARIN GÜÇLERİ BELİRTİLMİŞTİR !!!
Sunucu.........................500 VA
Standart PC....................500 VA
Multimedya PC..................250 VA
Ağ Sunucusu....................750 VA
Dump Terminal..................100 VA
PC Terminal....................150 VA
14 inch Monitör.................75 VA
15 inch Monitör................100 VA
17 inch Monitör................150 VA
Inkjet Yazıcı..................100 VA
Nokta Vuruşlu Yazıcı...........150 VA
Lazer Yazıcı...................500 VA
A3 Lazer Yazıcı................750 VA
Ağ Yazıcısı....................750 VA
Tarayıcı.......................100 VA
Kasa...........................300 VA
Router.........................200 VA
PBX Telefon Santralı...........300 VA
Faks...........................100 VA
Modem...........................50 VA
Kablosuz Telefon................20 VA
20 Watt Ampul...................30 VA
30 Watt Ampul...................45 VA
40 Watt Ampul...................65 VA
70 Watt Renkli TV..............150 VA
Kesintisiz güç kaynağı , UPS Sistemleri
Kesintisiz güç kaynakları temel olarak elektrik kesintilerinde ve voltaj frekans dalgalanması gibi düzensizliklerde bağlı bulunduğu cihazları koruma görevi üstlenir.
Özellikle bilgisayar kullanımında KGK, donanımının yanı sıra, yazılımları da koruyucu bir özellik taşıyor. Herhangi bir çalışma anında aniden kesilen elektrik nedeniyle herhangi bir işinizin yarım kaldığını ya da oluşan hataları gidermek için ne kadar emek ve para harcadığınızı düşünün. KGK kullanımı ile elektrik kesintilerinde veya düzensizliklerinde bilgisayarlarınızı çalıştırmaya devam edip uygulamalarınızı kullanabilir, işinizi tamamlayabilirsiniz.
Sadece elektrik kesilmesi bilgisayar kullanıcıları için sorun oluşturmaz. Şebeke voltajı Türkiye için 220 volt dense de aslında çeşitli sebeplerle bu gerilim artabilir, azalabilir, yani şehir şebekesinden her zaman düzenli olarak 220 voltluk gerilim alamayız. Fırtınalı havalarda elektrik direklerinin yıkılıp tellerin kopması, trafoya veya yakınlardaki bir elektrik kaynağına yıldırım düşmesi gibi doğal olayların yanında, sanayi bölgelerinde bulunan makinelerin çektiği yüksek akım, şebeke enerjisinde bozulmalara sebep olur. Elektrikle çalışan hassas cihazlarımız, örneğin bilgisayarımız, belirli toleranslar içinde kalan bozulmaları kabul eder. Fakat kabul edilebilir limitlerin aşılması ile birlikte bilgisayarlarımızda arızalar oluşması kaçınılmazdır. Bütün bu olumsuzluklarla karşılaşmamak için kesintisiz güç kaynağı kullanılmalıdır.
İdeal bir elektrik şebekesinde, 220 volt’luk cereyan sürekli olarak mevcut bulunmalı, buna herhangi bir parazit karışmamalı ve voltaj değişmemelidir. Ancak ideal olan bu şebeke gerilimi ülkemizde hemen hemen hiç sağlanamaz. Evlerimizdeki elektrik prizleri sadece bilgisayarlarımız için değil diğer hassas elektronik cihazlar için de tehlike arz eder. Meydana gelen elektrik kesintileri ve voltaj düşmeleri bilgisayarlarımızın ve monitörlerimizin ömrünü kısaltır. Monitörlerimizde zaman zaman meydana gelen dalgalanmaların ve çizgilerin nedenini merak ettiniz mi? Bunun sebebi, genellikle şebeke cereyanındaki problemlerdir. Buradan bilgisayarlarımızın fişe takılı olduğu her dakika öngörülenden daha çabuk yaşlandığı sonucunu çıkarabiliriz. Vücudumuzdaki statik elektrik ile kolayca bozulabilen elektronik devrelerin, ani akım değişikliklerinden ve dalgalanmalardan nasıl etkilenebileceğini tahmin etmek zor değil. Kaliteli bir güç kaynağının kullanılmadığı makinelerde karşınıza çıkabilecek tek sorun elektriğin kesilmesi olmayacaktır. Elektrik kesilmeleri sadece gözle görülen taraftır, problemlerden bir tanesi de elektrik şebekesinden gelen elektriğin düzensizliğidir. Bu düzensizlik yüzlerce dolar yatırdığınız donanımızı görünürde hiçbir sebep yokken bozacak kadar tehlikeli olabilir.
KGK ya da UPS (Kesintisiz Güç Kaynağı - Uninterruptible Power Supply) olarak isimlendirilen donanımlar, kendilerine bağlı olan elektrikli cihazları, şebekeden gelen parazit ve dalgalanmalara karşı korur. Aynı şekilde elektrik kesintisi sırasında içindeki aküyü devreye sokarak size kesintisiz çalışma imkanı sağlar. Burada önemli bir noktayı tekrarlamakta fayda görüyoruz; kesintisiz güç kaynaklarının asıl görevi, cihazınızın kesintiye uğramadan, güvenli bir şekilde kapatılmasına olanak sağlamak ve şebeke geriliminden doğabilecek her türlü tehlikeye karşı donanımızı korumak olmalıdır.
Dikkat edilmeli
• Topraklama şart
Elektrikli cihazların topraklanması son derece önemlidir. Cihaz içerisinde oluşan bir elektrik kaçağı çok kötü elektrik çarpmalarına hatta ölüme sebep olabilir. Düzgün topraklanan bir cihazda ise şase ile tenimizin temas etmesi durumunda devre en kısa olan yoldan yani topraklanan alandan akacak, hayatımız kurtulacaktır. Öte yandan evinizde düzgün çekilmiş bir toprak hattı bulunmuyorsa alacağınız KGK’nın düzgün çalışması için mutlaka bu sorunu halletmeniz gerekir. Kesintisiz Güç Kaynakları fazla elektriği yok etmek için toprak hattına ihtiyaç duyar.
• Modem ve Network bağlantısı
Piyasadaki bazı KGK'larda standart güç kablosu girişlerinin yanında modem ve / veya ağ girişleri de bulunur. Bu sayede bilgisayarınız telefon ve ağ hattından (yıldırım gibi) gelen tehlikelere karşı da korunmuş olur. Satın aldığınız KGK’da böyle bir özellik bulunmuyorsa ayrıca satılan surge protector (ani gerilim koruyucu) adlı cihazları tercih edebilirsiniz.
• Her KGK aynı değildir
Kesintisiz Güç Kaynağı seçerken konu hakkında en azından biraz bilginizin olması seçiminizin sağlıklı olmasını sağlayacaktır, çünkü KGK'larının özellikleri bakımından ciddi farklılıkları bulunur. Donanımlarınızı, zamanınızı ve emeğimizi korumak için acele etmemeli, bu türlerden kendinize en uygun olanı seçmelisiniz. İşte KGK çeşitleri:
• Çalışma türlerine göre KGK'lar
Off-line: Basit ve ucuz bir KGK arayanlar bu seçeneğe göz atabilir. Bu ürünler bilgisayarınızı şebekedeki dalgalanmalardan korumayacak fakat elektrik kesilmelerinde devreye girerek en azından üzerinde çalıştığınız dokümanı kaydetmeniz için yeterli süreyi sağlayacaktır. Öte yandan bilgisayarınızın güç kaynağına güvenmiyorsanız bu tür KGK'lardan uzak durmanızda fayda var. Çünkü ülkemize özgü kronik gerilim bozuklukları, uzun vadede bir güç kaynağını rahatlıkla bozabilir. Bozulan güç kaynakları zaman zaman kendine bağlı donanımları da çalışmaz hale getirebiliyor.
• Line-Interactive
Bu sistemler Offline ürünlerden daha güvenlidir. Line-Interactive prensibi ile çalışan KGK'lar kendilerine bağlı bilgisayarları doğrudan şebekeden gelen cereyanla besler, buna karşın voltaj düştüğünde ya da yükseldiğinde devreye girerek şehir gerilimini keser ve cihazları bünyesindeki akü ile beslemeye başlar. Böylece bilgisayarımız bazı tehlikelerden korunmuş olur. Düşük maliyetleri açısından tercih edilebilir ürünlerdir, fakat tam güvenlik sağlayan On-line sistemlerin yerini tutamazlar.
• On-line Sistemler
On-line modeller için söylenecek ilk söz pahalı olduklarıdır. Fakat bu ürünler özellikle bilgisayarlar ve diğer hassas cihazlar için en uygun seçimdir. Bu tür KGK'lar sayesinde bilgisayarınız şebekeden tamamen izole edilir. Şebekedeki elektrik ile online KGK'nın aküleri şarj edilir, bu aküler de çeşitli filtreler yardımıyla bilgisayarınızı besler. Yani şebekede meydana gelebilecek tüm istenmedik durumlar on-line KGK'nın arkasında kalır.
• Çıkış gerilimlerine göre
KGK'lar ürettikleri elektriğin şekline göre de çeşitlendirilebilir. Teknik olan bu konunun detaylarına girmeden kısaca anlatmak gerekirse; piyasada bulabileceğiniz bir KGK; kare, sinus, modifiye kare (MSW, Modified Sign Wave) ve ya genlik modülasyonu (PWM, Pulse Width Modulation) dalga prensiplerinde çalışabilir. Sinus dalga çıkışlı sistemler, kullanılan en pahalı ve en sağlıklı enerjiyi üreten KGK'lardır. Şebeke gerilimi sinüs dalgaları biçimindedir. Bu tür dalgaları üretebilen KGK'larda alternatif akımın geçişleri son derece yumuşaktır. On-line sistemlerin çoğu sinüs çıkış üretir. En basit yapıya sahip KGK sistemlerinde ise kare dalga çıkışı kullanılır. Bu sistem zaman zaman bilgisayarlar üzerinde zararlı olabilmektedir. Diğerlerine göre daha gürültülü çalışan bu ürünlerin voltaj geçişleri serttir, bu yüzden elektronik cihazları zorlayabilir. Kare dalganın geçişlerindeki sertliği giderebilmek için alınan bazı önlemler sayesinde Modifiye veya Yalancı Kare Dalga (Modified Sign Wave) diye adlandırılan yeni bir sistem kullanılmaktadır. Yine aynı sebeplerden dolayı geliştirilen ikinci sistem de Genlik Modülasyonu (PWM, Pulse Width Modulation) yöntemidir. Bu yöntem de aküden gelen düz kare çıkışı düzeltir, fakat şebekeden gelen elektrikte herhangi bir fayda sağlamaz. Bütçeniz izin veriyorsa tercihinizi sinus dalga çıkışlı sistemlerden yana kullanmalısınız. Maliyeti düşürmek için ikinci tercihiniz sinus benzeşimli PWM KGK'lardan yana da olabilir.
Kaliteli bir UPS'te aranacak özellikler
* Şebekedeki kesinti ve gerilim düşme sorunlarına çözüm getirmelidir.
* Sürekli güç ve filtreleme sağlamalıdır.
* Anlık aşırı gerilim yükselmelerini (peak) yok etmelidir.
* Şebeke gerilimindeki gürültüleri (parazit) ortadan kaldırmalıdır.
* Aşırı yüklenme ve akü zayışaması için koruma sağlamalıdır.
* Gelişmiş modellerde mutlaka ağ üzerinden izlenebilme ve kontrol edilme özellikleri aranmalıdır. * Uygun yazılımlar yardımıyla Novell, Windows NT, Windows95 / 98, MS-DOS, Unix ve IBM AS400 işletim sistemleri tarafından erişilebilen bir KGK, tercihen şu bilgileri rapor edebilmelidir; a) Giriş - Çıkış gerilimleri / Akımları, b) Yük yüzdesi, c) Akü ısısı / Yedekleme süresi, d) Ağ üzerinden veya otomatik kapama.
• Akülere de dikkat
KGK'ların içinde kullanılan akünün kalitesi de ürünün maliyetini ve kalitesini doğrudan etkiler. Kesintisiz güç kaynaklarında üç çeşit akü kullanıldığı görülüyor. Birincisi kurşunlu sulu akülerdir. Otomobil ve diğer taşıtlarda kullanılanlardan fazla farkı olmayan bu ürünler bakım gerektirdiği için kullanışlı değildir. Çeşitli aralıklarda su eklemek gerekir, zararlı gazlar çıkardığı için kapalı yerde kullanılması sağlığa zararlıdır. İkinci tip aküler olan kurşunlu kuru aküler ise bakım gerektirmez. Sulu aküye göre, insan sağlığını daha az tehdit eder. Ömrü NiCd akülerin yarısı kadardır. KGK'larda kullanılan depolama seçeneklerinden bir tanesi de NiCd bataryalardır. Bu bataryalar hızlı dolma ve deşarj olma yetenekleri sayesinde son yıllarda tercih edilir oldular. Ni-CD aküler bakım gerektirmezler, ayrıca oldukça uzun ömürlüdürler. Uzun süre boş kalabilirler, fakat yarı dolu halde kalmaları durumunda zarar görebilirler. Bunun yanı sıra Ni-Cd aküler, uygun şekilde imha edilmedikleri takdirde çevreyi kirletirler. İçeriklerinin suya veya gıdaya karışması durumunda canlıları zehirleme riski çok yüksektir.
• Bir KGK ne kadar güçlü olmalı?
Bu sorunun cevabını tabii ki ihtiyacınıza göre değişecektir. 350 Watt’lık güç kaynağına sahip güçlü bir bilgisayarınız ve 17 inçlik monitörünüz olduğunu varsayalım. Herhangi bir terslik olduğunda bilgisayarınızın çalışmaya devam etmesini istiyorsunuz. Bu listeye karanlıkta kalmamanız için gereken bir ışık kaynağını da ekleyelim. Şimdi bu cihazları besleyecek bir KGK'nın sahip olması gereken minimum VA (volt-amper) miktarını bulacağız. Yaklaşık volt-amper değerini bulmak için iki kuraldan birini uygulayabilirsiniz:
Cihazınızın amper değerini biliyorsanız bu değeri şebekeden gelen volt değeriyle çarpmanız gerekir. Yani amper x 220 volt = volt-amper (VA). Watt değerini biliyorsanız, uygulayacağınız formül: watt x 1.4 = volt-amper olmalıdır. Bu formülleri ihtiyacımıza uyguladığımızda
Bilgisayarımızın 350 watt güç kaynağı x 1.4 volt = 490 VA ihtiyaç
17" monitor için 120 watt güç kaynağı x 1.4 volt = 168 VA ihtiyaç
Flüoresan aydınlatma için 0.2 amper güç kaynağı x 220 volt = 44 VA ihtiyaç
Toplam ihtiyacımız 702 VA
Yani alacağımız KGK'nin besleme ünitesi 702 VA'den güçlü olmak zorundadır, 800 VA'lik bir KGK seçmek uygun olabilir. Eğer bu işlemler sonucunda bulacağınız güç değeri 10 kVA (10.000 VA)'dan büyükse iki veya üç fazlı şebeke bağlantısı kullanmanız gerekecektir. Bu durumda KGK üretimi yapan bir firmaya veya bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz.
UPS seçiminde dikkat edilecek noktalar
* Giriş gerilimi değişim aralığı
* Çıkış gerilimi sürekliliği
* Aşırı yüklenme koruması
* Kısa devre koruması
* Şebeke gürültüleri izolasyonu
* Yüksek güvenilirlik ve düşük arıza
* UPS çıkış gücü
* Destekleme süresi
* TÜV, UL, EMI, FCC uyumluluğu
* Büyük üretici firma ve sürekli servis
* Yerli üretim ise TSE, ithal üretim ise, ISO 9001 vb. kalite belgelerini mutlaka arayın
* Akü tercihlerinizi uzun ömürlü (10 yıl gibi) seçeneklerden yana kullanın.
• Ne kadar dayanabilir?
KGK'nın sahibi olduğunuz donanımı ne kadar süreyle besleyebileceğini amper-saat (Ah) değeriyle öğrenebilirsiniz. Bu değeri bulmak için, KGK'nın içindeki akünün kapasitesini ve KGK'ya bağlı cihazların ne kadar elektrik harcadığını bilmek gerekiyor. Örnek olarak ele aldığımız sistemin ortalama 320 watt güce ihtiyacı olduğunu varsayalım. KGK'nın aküsünün de 36 volt olduğunu farz edersek; 320 watt / 36 volt = 8.8 amper-saat diye bir hesap yapılabilir. Böylece 4 Amper/saatlik bir akünün, sisteminizi yaklaşık bir saat boyunca çalıştırabileceği sonucunu buluyoruz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir konuyu belirtmekte fayda var. Elektrik kesildikten sonra KGK aktif hale geçtiğinde, fazla yük çeken cihazları açmamanız gerekiyor. Çünkü bu tip cihazlar çalıştırıldıkları birkaç saniye içerisinde normalden daha fazla akım çekerek sistemin devre dışı kalmasına sebep olabilir.
Kesintisiz güç kaynağı kullanım alanları;
Kesintisiz güç kaynakları sabit ve kesintisiz elektrik enerjisinin olması gerektiği her alanda güvenle kullanılabilir. Günümüzde kaliteli elektrik enerjisine ihtiyaç duyulan alan hemen hemen kalmamıştır.
Güç kaynağı büyük yatırımlar yaparak satın aldığınız elektronik cihazlarınızın hem şebeke voltajındaki dalgalanmalardan etkilenmesini engeller hem de enerji kesintilerinde isteğe bağlı olarak uzatılabilecek akü süresi ile çalışmalarınızın kesintisiz devam etmesini sağlar.
Askeri tesisler de olmazsa olmaz bir üründür kesintisiz güç kaynağı, kritik öneme sahip askeri ekipmanların en zor anda kesintisiz çalışabilmesi gerekir.
Tıp sektörü içinde vazgeçilmezdir Kesintisiz güç kaynakları, önemli bir ameliyatın yarıda kalmaması anlık bir kesintinin bile yaşanmaması gerekir.
Bilişim sektörü için çok önemlidir güç kaynağı, kesintisiz internet hizmeti sağlayabilmek önemlidir.
Sanayi için iyi ki UPS teknolojisi var. Kesintisiz ve kayıpsız üretim tüm ülkemiz için önemli.
Hatta evde kullandığınız kişisel bilgisayarınız için bile çok önemlidir güç kaynakları sizin için değerli olan bilgi,belge ve zaman kaybını engeller.
Kesintisiz güç kaynağı kullanın, kesintisiz yaşayın..
FCM Kesintisiz güç kaynakları geniş ürün yelpazesi ve esnek fiyat aralığı ile sizleri bekliyor.
Yeni nesi western serisi kesintisiz güç kaynağı ile kritik öneme sahip elektronik sistemlerinize kesin güvenlik önlemleri sunuyoruz.
|
|
|
|